Gazon Vernieuwen - Doorzaaien

Wat als je gazon er niet meer opperbest uitziet qua gelijke begroeiing of wanneer je gazon geleidelijk aan wat minder dik staat ?

Tot voor kort was de enige optie om je gazon opnieuw aan te leggen ……

Dit is een dure aangelegenheid en daarenboven kun je bij het herinzaaien van je gazon deze een hele tijd niet betreden.

 

Het ideale alternatief nu is  DOORZAAIEN.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bij doorzaaien wordt nieuw graszaad in de bestaande grasmat gezaaid.  De machine creëert een zaaibed door groeven in de gazonbodem te snijden waarin het zaad geïnjecteerd wordt.

We gebruiken hiervoor speciaal snel-kiemend doorzaaizaad - evoluerend naar drogere zomerperiodes, wordt er ook gekeken naar dieper wortelende grassoorten.  Daarna wordt de grond aangewalst zodat het zaad veilig in de grond zit.  Hierdoor zal het ontkiemende zaad de open ruimte tussen de oudere grasstruikjes vullen met jonge vitale grasplantjes.

Tenslotte moet het gazon bemest worden, om zo extra voedingsstoffen toe te voegen aan het nieuwe alsook aan het bestaande gras.  Dit doen we na ongeveer 15 dagen als het jonge gras voldoende is opgekomen.

 

Dit groeikrachtige gras zal niet alleen de diversiteit aan grasvarieteiten weer op peil brengen, maar ook de plantdichtheid verhogen en het gazon verjongen.

Het gazon ziet er enkele weken na de behandeling weer voller en groener uit. De resistentie van het gazon zal veel hoger zijn en onkruid en mossen krijgen veel minder kans. 

 

Doorzaaien doe je het beste bij een grondtemperatuur van minimaal 10 graden Celsius.  Bij lagere temperaturen zal het zaad niet of niet snel genoeg ontkiemen.

Indien je omtrent deze nieuwe technologie meer informatie wenst, neem dan zeker contact op met De GAZONMEESTERS.

Voor het doorzaaien gebruiken wij de professionele Eliet DZC 600 doorzaaimachine.