top of page

Onkruid Bestrijding

Sommige tuinliefhebbers zien graag de klavertjes, paardenbloemen, boterbloempjes of ander onkruid in hun gazon staan.
Vele anderen genieten echter veel meer van een egaal groene grasmat of hebben liever geen bloemen in hun gazon.

Een onkruidvrij gazon vraagt echter nauwgezette controle en tijdige bestrijding.  Door de onkruidgroei in de hand te houden voorkom je dat het onkruid stelselmatig het gazon kan overwoekeren.

 

 

 

 

 

 

 

 

Als je een mooie gazon hebt, dan dien je deze ook goed te verzorgen zodat de grasmat gezond en sterk blijft.  Daarom ook moet het gazon regelmatig geverticuteerd, bemest en besproeid worden tijdens droge periodes.

Ook regelmatig maaien en bloeiende onkruidsoorten uit de buurt van je gazon houden is belangrijk om hem onkruidvrij te houden.

Maaien van het gazon mag ook niet te kort, want dit stimuleert de groei van mossen en klavers.  Een afmaaistand van ongeveer 4 cm is meestal ideaal.

 

Heb je ondanks alle preventieve maatregelen toch nog onkruid in het gazon, dan moet dit bestreden worden met sproeistoffen.

 

 

 

 

 

 

 

Besproeien kan wel niet te vroeg op het seizon want alle bestrijdings-middelen tegen gazononkruiden werken pas goed bij dagtemperaturen tussen de 15 en 25 °C.

 

Bij een onkruidbehandeling moet er wel rekening mee gehouden worden dat de gazon 5 dagen voor, en 5 dagen na, niet mag gemaaid worden.

bottom of page