top of page

Gazon Kalken

Ontzuren van de bodem

 

Als je bodem zuur is dan is het gras niet in staat om voldoende voedingsstoffen op te nemen. Dit resulteert dus in verminderde grasgroei, waardoor zeker mos maar ook onkruid de kop kan opsteken.

 

 

 

 

 

 

Om het gazon onaantrekkelijk te maken voor mossen, zal je de pH-waarde (zuurtegraad) van de grond dus wat moeten verhogen en dit doe je het best door je gazon te kalken; bij voorkeur onmiddellijk na de winter (februari/maart), alhoewel dit geen absolute vereiste is.

De bodem wordt hierdoor minder zuur wat goed is voor uw gazon; de graswortels zijn weer in staat om voldoende mest op te nemen en uw gazon komt mooi op kleur.

 

 

 

 

 

Hoeveel kalk je moet strooien hangt af van de pH-waarde van de grond.

De GAZONMEESTERS kunnen de pH-waarde van je gazon onmiddellijk bepalen en aansluitend aan de slag gaan om uw bodem te ontzuren.

 

Ontzuren is een jaarlijks terugkomende aktiviteit en dit komt doordat ons regenwater steeds zuurder wordt door verontreinigingen afkomstig uit de industrie en uitlaatgassen.  Vooral zanderige grond is hier erg gevoelig voor.

Kalk is trouwens ook erg goed voor vele andere planten, bloemen en bomen in uw tuin, maar  ..............  OPGEPAST !!

 

Er zijn ook zuurminnende planten die kalk helemaal niet op prijs stellen zoals rhododendrons en azalea’s.  Als je die in de buurt van je gazon hebt staan moet je hier wel rekening mee houden.


 

 

 

 

 

 

Rhododendron                       Azalea's

Meer details kun je zeker bekomen bij de GAZONMEESTERS.

bottom of page